Marie Jo AW17, maximalisme, vakmanschap en luxetexturen

Minimalisme maakt dit seizoen plaats voor hedendaags maximalisme. Geen barokke invulling maar een rijkelijke interpretatie van kleur, textuur en vorm. Marie Jo suggereert deze winter een zuiver beeld dat elegant, warm en feminien tegelijk is. Doorgedreven vakmanschap en op maat ontwikkelde luxematerialen zetten de toon voor luxueus maximalisme, zij het op een vrouwelijk gedoseerde manier.

Voor de nieuwe herfst-wintercollectie ‘17-’18 put Marie Jo uit het iconische bloementhema – zo eigen aan het Belgische lingerielabel – met een gelaagde winterse interpretatie als resultaat. De gracieuze finesse van een bloem belichaamt de sterke, gestileerde vrouw die Marie Jo steevast voor ogen houdt in elk ontwerp.

Deze winter laat de bloementrend zich van zijn meest uitbundige kant zien. Marie Jo kiest voor exclusieve materialen als Zwitserse broderie, dentelle de Calais, Belgische plissé en Italiaanse peau de pêche, stuk voor stuk geënt op jarenlang vakmanschap. Subtiel verweven bloemenmotieven gaan hand in hand met fijne luxeaccenten als pareleffecten, zijden strikjes en lurex.

De absolute blikvanger heet komende winter Dahlia. Deze set vat perfect de thematiek van de collectie met Italiaanse kant, Italiaanse broderie, rijkelijke bloemenmotieven en de ultieme samenvatting van de trendkleuren die de collectie regeren. Aubergine, donkergrijs, smaragdgroen en petroleumblauw vormen het uitgelezen palet om het exquise vakmanschap en de ragfijne kant in de kijker te stellen.

Powerdressing is terug, zij het luxueuzer en verfijnder dan ooit. Want de collectie heeft tegelijk een hoge aaibaarheidsfactor. Tactiele texturen en weelderige details spelen met onze zintuigen. Flamboyante accenten als transparante tule en genereuze velveteffecten zorgen voor extra diepte. Luchtige snitten zoals demi-corps en beugelbeha’s met triangellook voegen een kokette allure toe. De collectie laat zich afwerken met zwierige accessoires als deux-piècessetjes, nachtjurken en kimono’s in gewassen zijde of hoogglanssatijn.

Over Marie Jo

Het Belgische label Marie Jo revolutioneerde in 1981 de lingeriewereld door vrouwen schoonheid en comfort te bieden. Sindsdien zijn designs die net zo geweldig voelen als ze eruit zien, haar signatuur. Met het principe ‘Celebrate the everyday’ richt Marie Jo zich tot iedere zelfbewuste vrouw die een krachtig en tegelijkertijd verfijnd statement wil maken met hoge kwaliteit lingerie die je draagt als ode aan jezelf. Marie Jo is ‘created for living and loving’, gemaakt om ieder aspect van de dag mee te omarmen, en biedt vrouwen de luxe van dagelijkse schoonheid. De schitterende lingerie wordt gemaakt door vrouwen voor vrouwen. Ieder ontwerp wordt dan ook tot perfectie getest door echte vrouwen in de eigen ateliers, het kloppende hart van Marie Jo. 

In 1997 werd Marie Jo aangevuld met Marie Jo L’Aventure, een meer minimalistische lingerie collectie die ultieme vrouwelijkheid combineert met een zuiver lijnenspel.

In 2018 breidde het label uit met Marie Jo Swimwear, een instant klassieke swimwearcollectie van hoogwaardige on-trend bikini’s en badpakken.

Elke bezoeker van deze website wordt geacht kennis te nemen van de gebruiksvoorwaarden. Het raadplegen van deze website betekent dat de bezoeker onze gebruiksvoorwaarden begrijpt, aanvaardt en erdoor gebonden is. (http://www.mariejo.com/nl/disc...). Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: http://www.mariejo.com/nl/priv...

Marie Jo
Van De Velde
Lageweg 4
9260 Schellebelle (BE)