Marie Jo AW17, maximalisme, vakmanschap en luxetexturen

Maandag 24 juli 2017 — Minimalisme maakt dit seizoen plaats voor hedendaags maximalisme. Geen barokke invulling maar een rijkelijke interpretatie van kleur, textuur en vorm. Marie Jo suggereert deze winter een zuiver beeld dat elegant, warm en feminien tegelijk is. Doorgedreven vakmanschap en op maat ontwikkelde luxematerialen zetten de toon voor luxueus maximalisme, zij het op een vrouwelijk gedoseerde manier.

Voor de nieuwe herfst-wintercollectie ‘17-’18 put Marie Jo uit het iconische bloementhema – zo eigen aan het Belgische lingerielabel – met een gelaagde winterse interpretatie als resultaat. De gracieuze finesse van een bloem belichaamt de sterke, gestileerde vrouw die Marie Jo steevast voor ogen houdt in elk ontwerp.

Deze winter laat de bloementrend zich van zijn meest uitbundige kant zien. Marie Jo kiest voor exclusieve materialen als Zwitserse broderie, dentelle de Calais, Belgische plissé en Italiaanse peau de pêche, stuk voor stuk geënt op jarenlang vakmanschap. Subtiel verweven bloemenmotieven gaan hand in hand met fijne luxeaccenten als pareleffecten, zijden strikjes en lurex.

De absolute blikvanger heet komende winter Dahlia. Deze set vat perfect de thematiek van de collectie met Italiaanse kant, Italiaanse broderie, rijkelijke bloemenmotieven en de ultieme samenvatting van de trendkleuren die de collectie regeren. Aubergine, donkergrijs, smaragdgroen en petroleumblauw vormen het uitgelezen palet om het exquise vakmanschap en de ragfijne kant in de kijker te stellen.

Powerdressing is terug, zij het luxueuzer en verfijnder dan ooit. Want de collectie heeft tegelijk een hoge aaibaarheidsfactor. Tactiele texturen en weelderige details spelen met onze zintuigen. Flamboyante accenten als transparante tule en genereuze velveteffecten zorgen voor extra diepte. Luchtige snitten zoals demi-corps en beugelbeha’s met triangellook voegen een kokette allure toe. De collectie laat zich afwerken met zwierige accessoires als deux-piècessetjes, nachtjurken en kimono’s in gewassen zijde of hoogglanssatijn.

Marie Jo Autumn/Winter Collection 2017

Blossom in Powder Rose
Dahlia in Black
Dahlia in Black
Dauphine in Lady Shadow
Fleur in Night Fall
Fleur in Sweet Dust
Lily in Black
Liza in Fumy Grey
Liza in Sky Grey
Pearl in Rose Boudoir
Pearl in Velvet Blue
Sofia in Red