Na ongezien succes: Belgisch lingerielabel Marie Jo lanceert tweede swimwearcollectie

Na ongezien succes: Belgisch lingerielabel Marie Jo lanceert tweede swimwearcollectie

Do you go against the current?

Het Belgische label Marie Jo revolutioneerde in 1981 de lingeriewereld door vrouwen schoonheid en comfort te bieden. In de zomer van 2018 revolutioneerde Marie Jo opnieuw met een eerste collectie van swimwear designs die net zo geweldig voelen en zitten als ze eruit zien. “Consumenten waren duidelijk op zoek naar die unieke combinatie in swimwear. Bovendien bereikten we een bredere doelgroep – aan de hand van een 360° campagne – en creëerden we zo een nieuwe groep van ambassadors”, zegt Mark Lebouille, Head of Commercial. Na het ongezien, commercieel succes van de eerste swimwearcollectie, bekroond met de MarediModa Creative Excellence Award,  zet de Belgische marktleider in lingerie koers naar de zomer van 2019 met een tweede collectie van on-trend bikini’s en badpakken.

Maar liefs 116.00 vrouwen zijn te vinden aan het zwembad of aan het strand in een stuk uit de allereerste swimwear collectie. Het bewijs dat er meteen in de collectie geloofd werd.  Catherine was de populairste reeks in de zomer van 2018. Zo kochten 16.000 vrouwen een Catherine bikini.  Vooral de balcony padded top van de reeks ging als warme broodjes over de toonbank. Het bewijs dat de consument niet alleen op zoek is naar on-trend items, maar ook fit hoog in het vaandel draagt. 23% van de ingekochte Catherine items door de partners waren dan ook deze snit.  Met 21% deden de riobriefs het als onderstuk erg goed. “Onze partners kennen de markt zeer goed en weten perfect wat er speelt. Zij maken deel uit van het succesverhaal en benadrukken wat Marie Jo Swimwear onderscheidt van andere swimwear brands: schoonheid in combinatie met uniek comfort”, benadrukt Lebouille.  De andere factor die aan de basis ligt van het commerciële succes? Mark Lebouille: “We geloven sterk in zien en gezien worden, waarbij we de huidige, maar ook nieuwe consumenten willen aanspreken.”

We geloven in zien en gezien worden: huidige én nieuwe consumenten aanspreken” Mark Lebouille – Head of Commercial, Marie Jo

In de zomer van 2018 maakte het Belgische lingerielabel gebruik van alle (online en offline) kanalen voorhanden en een moderne mediamix. Het doel? Zichtbaarheid creëren én nieuwe, inspirerende vrouwen aanspreken. Dat dit gelukt is met de allereerste swimwearcollectie, beaamt ook de Belgische Marie Jo ambassador en internet adventurer Paulien Riemis. Ze omschrijft de 360° manier waarop de eerste badmodecollectie in de markt werd gezet als verfrissend, jong en persoonlijker dan eerdere lanceringen.  Paulien Riemis: “De lancering zorgde voor enorme online visibility. Je merkt duidelijk dat er – sinds de lancering-  een jonge groep Marie Jo ambassadors is opgestaan die de unieke signatuur van het Belgische label neerzet op een verfrissende manier.”

"De Marie Jo Swimwear lancering was verfrissend, jong en persoonlijk"  - Paulien Riemis - Marie Jo ambassador & internet adventurer

Ook de tweede swimwearcollectie van het Belgische label bestaat uit on-trend bikini’s en badpakken die tot de ultieme perfectie getest werden door vrouwen in de eigen ateliers, het kloppende hart van Marie Jo. “Al merk je dat deze collectie volwassener is geworden” benadrukt Lieve Vermeire, head of Design van Marie Jo. Het Belgische huis brengt met de collectie van tijdloze musthaves opnieuw een ode aan iconische persoonlijkheden zoals Monica Bellucci, Ornella Muti en Brigitte Bardot. Persoonlijkheden die wars van de gangbare codes en in stijl hun stempel drukten op hun generatie, door op elk moment hun vrouwelijke intuïtie te volgen en soms tegen de stroom in te gaan. “Doe daar nog eens een gedurfde portie elegantie bij en wat je hebt is een verrassende tweede swimwearcollectie die biedt waar de Marie Jo consument naar op zoek is.”

Het favoriete item in de SS19-collectie? Lieve Vermeire en David Dupont, Marie Jo Swimwear designer, zijn het er roerend over eens: Monica is hét statement piece van de tweede swimwearcollectie. Het lingerielabel vertaalt Monica Bellucci’s persoonlijkheid naar een high-standard swimwear set gecreëerd voor vrouwen, door vrouwen. Zo brengt het Belgische huis een ode aan een stijlicoon dat altijd en overal haar intuïtie volgde en tegen de stroom in durfde gaan, net als de doelgroep van Marie Jo Swimwear. Do you go against the current?

“Monica is het statement piece van de tweede swimwearcollectie”- Lieve Vermeire & David Dupont – Design Marie Jo

Dit zijn de: de favoriete designs van de Marie Jo fashion experts

 

 

Tiany Kiriloff- België:“Vrouwelijk, elegant en toch verleidelijk. Zo omschrijf ik Ornella, mijn favoriete design van deze collectie. Het liefst combineer ik het diep uitgesneden triangelbadpak met de iconische Ornella dress uit dezelfde reeks. Helemaal mijn stijl!”

Nicole Huisman- Nederland: "Het Ornella badpak van de 'SS19' collectie is mijn ultieme favoriet. Wanneer het op swimwear (en eigenlijk op alles in mijn vakantie-garderobe) aankomt, vind ik het belangrijk dat er eindeloos veel combinaties mogelijk zijn en veel draagmomenten zijn te creëren. Dit sexy, sophisticated badpak, met subtiel glittertje dat 'm nét wat speelser maakt, leent zich daar perfect voor - hij is prachtig an sich, combineert supergoed met een hoge pantalon & een jasje, of juist meer casual op mijn favoriete jeans. Ik draag veel kleur, en juist omdat de Ornella donker is, kan ik naar hartenlust combineren met kleur & prints."

Karen Fleischmann: - Zwitserland: “Mijn absolute favoriet van de tweede swimwearcollectie? Dit is meteen ook het statement piece van de collectie: Monica. De monochrome kleur en luxueuze stof van Monica zullen een match made in heaven zijn met mijn getinte huid deze zomer.”

Rabea Schif- Duitsland: “Ik kan geen favoriet kiezen uit de swimwear,  daarom ga ik voor één van de accessoires. Het Donna shirt in Chambray combineert casual & smart en heeft die boyfriend shirt vibe waar ik van hou.  Ik vind het shirt een echte essential om over je swimwear heen te trekken deze zomer op het strand.”

Klik hier voor meer beeldmateriaal.

Over Marie Jo

Het Belgische label Marie Jo revolutioneerde in 1981 de lingeriewereld door vrouwen schoonheid en comfort te bieden. Sindsdien zijn designs die net zo geweldig voelen als ze eruit zien, haar signatuur. Met het principe ‘Celebrate the everyday’ richt Marie Jo zich tot iedere zelfbewuste vrouw die een krachtig en tegelijkertijd verfijnd statement wil maken met hoge kwaliteit lingerie die je draagt als ode aan jezelf. Marie Jo is ‘created for living and loving’, gemaakt om ieder aspect van de dag mee te omarmen, en biedt vrouwen de luxe van dagelijkse schoonheid. De schitterende lingerie wordt gemaakt door vrouwen voor vrouwen. Ieder ontwerp wordt dan ook tot perfectie getest door echte vrouwen in de eigen ateliers, het kloppende hart van Marie Jo. 

In 1997 werd Marie Jo aangevuld met Marie Jo L’Aventure, een meer minimalistische lingerie collectie die ultieme vrouwelijkheid combineert met een zuiver lijnenspel.

In 2018 breidde het label uit met Marie Jo Swimwear, een instant klassieke swimwearcollectie van hoogwaardige on-trend bikini’s en badpakken.

Elke bezoeker van deze website wordt geacht kennis te nemen van de gebruiksvoorwaarden. Het raadplegen van deze website betekent dat de bezoeker onze gebruiksvoorwaarden begrijpt, aanvaardt en erdoor gebonden is. (http://www.mariejo.com/nl/disc...). Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: http://www.mariejo.com/nl/priv...

Marie Jo
Van De Velde
Lageweg 4
9260 Schellebelle (BE)