Marie Jo zomer 2019: krachtige bloemlezing over een intrigerende vrouw

Marie Jo zomer 2019: krachtige bloemlezing over een intrigerende vrouw

Deze zomer neemt Marie Jo een diepe duik in de kunstwereld. Het Belgische lingeriemerk liet zich inspireren door de expositie van Modigliani in het Tate Modern. Marie Jo vond inspiratie in de intrigerende relatie tussen de kunstenaar en zijn muze. In de nieuwe zomercollectie portretteert het Belgisch huis de kracht van de vrouwelijke intuïtie.

Tegelijk put Marie Jo inspiratie uit het iconische bloementhema – zo eigen aan het Belgische lingerielabel – met een spitante interpretatie van de heersende kleurentrends. De gracieuze finesse van een bloem belichaamt de sterke muze die Marie Jo voor ogen houdt in elk ontwerp. Het bloementhema laat zich deze zomer van zijn meest uitbundige kant zien met een sprekende kleurenwaaier van felle tinten als framboosrood, opvallend roze en felblauw.

Marie Jo vertaalt de bloementrend ook dit seizoen naar high-standard materialen als Zwitserse broderie, dentelle de Calais en Italiaanse kant, stuk voor stuk geënt op diepgewortelde expertise. Marie Jo’s exclusieve bloemensignatuur vertaalt zich naar exclusief ontwikkelde materialen op maat van Marie Jo.

De absolute blikvanger heet deze zomer Gala en verwijst op elegante wijze naar de onmisbare en dynamiserende rol van een sterke muze. Deze set vat perfect de thematiek van de collectie met een vintagekant uit de jaren ’90. Subtiel en krachtig tegelijk. Marie Jo diept kant op uit het archief van zijn gereputeerde kantleverancier en zet de vintagetekening om naar een hedendaagse variant, exclusief ontwikkeld voor Marie Jo. Zowel de innoverende verticale belijning als de unieke bloemenprint zijn van Belgische makelij.

Deze lingerieset is een technisch pareltje van eeuwenoud craftswomanship: met grège als basis, wordt de bloem ingekleurd met dégradégaren. Coulante dégradétinten van mokka en hemelsblauw vormen het uitgelezen palet om het exquise craftswomanship en de ragfijne kant uit te lichten. De luxeset Gala plooit terug op Belgisch design en Europese ambacht. Tedere kant combineert subtiel de unieke bloemenprint met een zacht pareleffect. Voor een flamboyante zomer met een goede dosis nostalgie.

Ga naar onze mediagalerij voor meer beeldmateriaal.

Eva Coolman Van de Velde
Over Marie Jo

Marie Jo ontketende in 1981 een revolutie in de lingeriewereld met haar vernieuwende, hoogwaardige Belgische signatuur: het Belgische label verenigt discrete luxe met innoverende designs. Zo richt het lingerielabel zich tot elke zelfbewuste vrouw die een verleidelijk maar verfijnd statement wil maken. Met als credo ‘Created for living and loving’ wil Marie Jo elke gedreven vrouw van vandaag inspireren met high-standard lingerie die de kracht van comfort en esthetiek combineert, elke dag opnieuw.

Marie Jo L’Aventure verleidt sinds 1997 de kosmopolitische vrouw met minimalistische lingerie die zich elke dag opnieuw laat combineren. De collectie verenigt discrete sensualiteit met een zuiver lijnenspel, het handelsmerk van het label. 

Marie Jo lanceerde deze zomer haar allereerste swimwearcollectie. De Belgische marktleider in lingerie vertaalt voor het eerst zijn doorgedreven expertise en diepgeworteld vakmanschap naar een verfijnde swimwearcollectie van bikini’s en badpakken. Do you take the plunge?

Created for living and loving.

Elke bezoeker van deze website wordt geacht kennis te nemen van de gebruiksvoorwaarden. Het raadplegen van deze website betekent dat de bezoeker onze gebruiksvoorwaarden begrijpt, aanvaardt en erdoor gebonden is. (http://www.mariejo.com/nl/disc...). Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: http://www.mariejo.com/nl/priv...

Marie Jo
Van De Velde
Lageweg 4
9260 Schellebelle (BE)