Marie Jo zomer 2019: krachtige bloemlezing over een intrigerende vrouw

Marie Jo zomer 2019: krachtige bloemlezing over een intrigerende vrouw

Deze zomer neemt Marie Jo een diepe duik in de kunstwereld. Het Belgische lingeriemerk liet zich inspireren door de expositie van Modigliani in het Tate Modern. Marie Jo vond inspiratie in de intrigerende relatie tussen de kunstenaar en zijn muze. In de nieuwe zomercollectie portretteert het Belgisch huis de kracht van de vrouwelijke intuïtie.

Tegelijk put Marie Jo inspiratie uit het iconische bloementhema – zo eigen aan het Belgische lingerielabel – met een spitante interpretatie van de heersende kleurentrends. De gracieuze finesse van een bloem belichaamt de sterke muze die Marie Jo voor ogen houdt in elk ontwerp. Het bloementhema laat zich deze zomer van zijn meest uitbundige kant zien met een sprekende kleurenwaaier van felle tinten als framboosrood, opvallend roze en felblauw.

Marie Jo vertaalt de bloementrend ook dit seizoen naar high-standard materialen als Zwitserse broderie, dentelle de Calais en Italiaanse kant, stuk voor stuk geënt op diepgewortelde expertise. Marie Jo’s exclusieve bloemensignatuur vertaalt zich naar exclusief ontwikkelde materialen op maat van Marie Jo.

De absolute blikvanger heet deze zomer Gala en verwijst op elegante wijze naar de onmisbare en dynamiserende rol van een sterke muze. Deze set vat perfect de thematiek van de collectie met een vintagekant uit de jaren ’90. Subtiel en krachtig tegelijk. Marie Jo diept kant op uit het archief van zijn gereputeerde kantleverancier en zet de vintagetekening om naar een hedendaagse variant, exclusief ontwikkeld voor Marie Jo. Zowel de innoverende verticale belijning als de unieke bloemenprint zijn van Belgische makelij.

Deze lingerieset is een technisch pareltje van eeuwenoud craftswomanship: met grège als basis, wordt de bloem ingekleurd met dégradégaren. Coulante dégradétinten van mokka en hemelsblauw vormen het uitgelezen palet om het exquise craftswomanship en de ragfijne kant uit te lichten. De luxeset Gala plooit terug op Belgisch design en Europese ambacht. Tedere kant combineert subtiel de unieke bloemenprint met een zacht pareleffect. Voor een flamboyante zomer met een goede dosis nostalgie.

Ga naar onze mediagalerij voor meer beeldmateriaal.

Eva Coolman Van de Velde
Over Marie Jo

Het Belgische label Marie Jo revolutioneerde in 1981 de lingeriewereld door vrouwen schoonheid en comfort te bieden. Sindsdien zijn designs die net zo geweldig voelen als ze eruit zien, haar signatuur. Met het principe ‘Celebrate the everyday’ richt Marie Jo zich tot iedere zelfbewuste vrouw die een krachtig en tegelijkertijd verfijnd statement wil maken met hoge kwaliteit lingerie die je draagt als ode aan jezelf. Marie Jo is ‘created for living and loving’, gemaakt om ieder aspect van de dag mee te omarmen, en biedt vrouwen de luxe van dagelijkse schoonheid. De schitterende lingerie wordt gemaakt door vrouwen voor vrouwen. Ieder ontwerp wordt dan ook tot perfectie getest door echte vrouwen in de eigen ateliers, het kloppende hart van Marie Jo. 

In 1997 werd Marie Jo aangevuld met Marie Jo L’Aventure, een meer minimalistische lingerie collectie die ultieme vrouwelijkheid combineert met een zuiver lijnenspel.

In 2018 breidde het label uit met Marie Jo Swimwear, een instant klassieke swimwearcollectie van hoogwaardige on-trend bikini’s en badpakken.

Elke bezoeker van deze website wordt geacht kennis te nemen van de gebruiksvoorwaarden. Het raadplegen van deze website betekent dat de bezoeker onze gebruiksvoorwaarden begrijpt, aanvaardt en erdoor gebonden is. (http://www.mariejo.com/nl/disc...). Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: http://www.mariejo.com/nl/priv...

Marie Jo
Van De Velde
Lageweg 4
9260 Schellebelle (BE)