Marie Jo winter 2018: bloemlezing van florale natuur en kunst

Donderdag 27 september 2018 — Deze winter refereert Marie Jo op scherpzinnige wijze naar haar roots. Het Belgische huis laat de sensuele vrouw aan zet; onwrikbaar maar evenzeer fijngevoelig. Marie Jo straalt als geen ander de kracht van pure vrouwelijkheid uit. Ze laat zich inspireren door de zuivere finesse van het Noordse landschap. Het accent ligt op natuurlijke materialen, organische details en zachte bloemendessins.

​Het Belgische lingerielabel speelt komend seizoen het contrast tussen romantische lingerie en Scandinavische eenvoud uit. Natuurelementen worden vertaald naar unieke florale dessins in transparante Italiaanse kant en Franse broderie, ontwikkeld op maat voor Marie Jo. De bloem fungeert als metafoor voor subtiele vrouwelijkheid, krachtig in haar eenvoud.

Marie Jo haalde inspiratie bij Marie Delany, een ingenieuze kunstenares die in de jaren zeventig haar passie voor botanische tuinen en de ruwe schoonheid van bloemen vertaalde naar kunstzinnige collages. Ze integreerde kleurrijke bloemen op een donkere, sobere achtergrond en lanceerde met haar mixed media collages een nieuwe, innoverende kunstvorm. De collectie verwijst tegelijk naar de Duitse glaskunstenaars Leopold en Rudolph Blaschka. Deze artistieke tandem werd geroemd om zijn unieke biologische interpretaties van onderzeese fauna en flora. Natuurelementen worden vertaald naar unieke florale dessins in Italiaanse en Franse kant, ontwikkeld op maat voor Marie Jo.

Marie Jo ontketende in 1981 een revolutie in de lingeriewereld met haar vernieuwende, hoogwaardige Belgische signatuur: het Belgische label verenigt sindsdien discrete luxe met innoverende designs. Ontdek de uitgepuurde wintercollectie 2018 – ‘Created for living and loving’ vanaf september op de vernieuwde Marie Jo website. Laat je inspireren door een bezoek aan de website en laat je verleiden door de natuurlijke materialen en zachte bloemendessins uit de nieuwe collectie - geïnspireerd op de zuiverre finesse van het Noordse landschap. Het Belgische lingerielabel is vanaf nu ook online beschikbaar.

Ga naar onze mediagalerij voor meer beeldmateriaal.

Marie Jo Autumn/Winter 2018

Erika - Ancien Rose
Helena - Silky Tan
Kirsten - Midnight Blue
Ester - Black
Eirin - Black
Bella - Pearled Ivory