Marie Jo winter 2018: bloemlezing van florale natuur en kunst

Deze winter refereert Marie Jo op scherpzinnige wijze naar haar roots. Het Belgische huis laat de sensuele vrouw aan zet; onwrikbaar maar evenzeer fijngevoelig. Marie Jo straalt als geen ander de kracht van pure vrouwelijkheid uit. Ze laat zich inspireren door de zuivere finesse van het Noordse landschap. Het accent ligt op natuurlijke materialen, organische details en zachte bloemendessins.

​Het Belgische lingerielabel speelt komend seizoen het contrast tussen romantische lingerie en Scandinavische eenvoud uit. Natuurelementen worden vertaald naar unieke florale dessins in transparante Italiaanse kant en Franse broderie, ontwikkeld op maat voor Marie Jo. De bloem fungeert als metafoor voor subtiele vrouwelijkheid, krachtig in haar eenvoud.

Marie Jo haalde inspiratie bij Marie Delany, een ingenieuze kunstenares die in de jaren zeventig haar passie voor botanische tuinen en de ruwe schoonheid van bloemen vertaalde naar kunstzinnige collages. Ze integreerde kleurrijke bloemen op een donkere, sobere achtergrond en lanceerde met haar mixed media collages een nieuwe, innoverende kunstvorm. De collectie verwijst tegelijk naar de Duitse glaskunstenaars Leopold en Rudolph Blaschka. Deze artistieke tandem werd geroemd om zijn unieke biologische interpretaties van onderzeese fauna en flora. Natuurelementen worden vertaald naar unieke florale dessins in Italiaanse en Franse kant, ontwikkeld op maat voor Marie Jo.

Marie Jo ontketende in 1981 een revolutie in de lingeriewereld met haar vernieuwende, hoogwaardige Belgische signatuur: het Belgische label verenigt sindsdien discrete luxe met innoverende designs. Ontdek de uitgepuurde wintercollectie 2018 – ‘Created for living and loving’ vanaf september op de vernieuwde Marie Jo website. Laat je inspireren door een bezoek aan de website en laat je verleiden door de natuurlijke materialen en zachte bloemendessins uit de nieuwe collectie - geïnspireerd op de zuiverre finesse van het Noordse landschap. Het Belgische lingerielabel is vanaf nu ook online beschikbaar.

Ga naar onze mediagalerij voor meer beeldmateriaal.

Over Marie Jo

Het Belgische label Marie Jo revolutioneerde in 1981 de lingeriewereld door vrouwen schoonheid en comfort te bieden. Sindsdien zijn designs die net zo geweldig voelen als ze eruit zien, haar signatuur. Met het principe ‘Celebrate the everyday’ richt Marie Jo zich tot iedere zelfbewuste vrouw die een krachtig en tegelijkertijd verfijnd statement wil maken met hoge kwaliteit lingerie die je draagt als ode aan jezelf. Marie Jo is ‘created for living and loving’, gemaakt om ieder aspect van de dag mee te omarmen, en biedt vrouwen de luxe van dagelijkse schoonheid. De schitterende lingerie wordt gemaakt door vrouwen voor vrouwen. Ieder ontwerp wordt dan ook tot perfectie getest door echte vrouwen in de eigen ateliers, het kloppende hart van Marie Jo. 

In 1997 werd Marie Jo aangevuld met Marie Jo L’Aventure, een meer minimalistische lingerie collectie die ultieme vrouwelijkheid combineert met een zuiver lijnenspel.

In 2018 breidde het label uit met Marie Jo Swimwear, een instant klassieke swimwearcollectie van hoogwaardige on-trend bikini’s en badpakken.

Elke bezoeker van deze website wordt geacht kennis te nemen van de gebruiksvoorwaarden. Het raadplegen van deze website betekent dat de bezoeker onze gebruiksvoorwaarden begrijpt, aanvaardt en erdoor gebonden is. (http://www.mariejo.com/nl/disc...). Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: http://www.mariejo.com/nl/priv...

Marie Jo
Van De Velde
Lageweg 4
9260 Schellebelle (BE)