Marie Jo zomer 2018, ode aan het land van de rijzende zon

Dinsdag 16 januari 2018 — Marie Jo wil je deze zomer in balans brengen met de natuur, delicaat en onwrikbaar tegelijk. Het Belgische label integreert rust en zuurstof, zo eigen aan Japanse tuinen, in haar nieuwe zomercollectie. Gestileerde bloemen, fijne bloesems en ranke twijgen regeren Marie Jo SS18. De zuivere kracht van een bloem zet de toon voor een fijngevoelige lingeriecollectie.

Dit seizoen zijn bloemen op subtiele wijze aanwezig in de collectie. Ze symboliseren een pure zomer en stellen andere natuurelementen in de kijker. Ze suggereren een illusie van transparantie. Dat diafane gevoel vertaalt zich naar een gebalanceerde materiaalkeuze en zachte accenten.

Italiaanse dentelle en Franse Leaverskant dagen elkaar uit in een elegant spel van exquise contrasten. Zo gaat zwarte kant zachtjes over in Blue shadow of wisselen semi-transparante grijstinten elkaar op genuanceerde wijze af. Fijne kant met delicate bloemenmotieven krijgt stijlvol tegengewicht van Zwitsers borduurwerk. Invloeden uit de Oosterse couturewereld zetten de toon voor luxueuze finesse. Een waaier aan geraffineerde structuren overheerst en ontwaart in een coulante kleurenwaaier.

Een zacht palet van vernieuwende pasteltinten gaat hand in hand met broeierige neo-kleuren als oranjerood en pompelmoes. Binnen dat tedere zomerpalet is er ook een glansrol weggelegd voor Oosterse bleektinten als natuur, oester en bloesemwit. Vernieuwende interpretaties van nude als café latte en patine werken de collectie af en tonen dat nude deze zomer gezien mag worden. Door te spelen met verschillende structuren, creëert Marie Jo een nieuwe musthave: de huidkleurige beha heeft er nog nooit zo luxueus uitgezien.

De snitten ogen gesofisticeerd en tegelijk zeer puur. Ze fungeren als een letterlijke streling voor het oog en ondersteunen die zachtheid in het kleurenpalet. Komende zomer brengt Marie Jo een hommage aan ongerepte vrouwelijkheid, zonder ook maar één seconde de sublieme pasvormen uit het oog te verliezen. Het Belgische label loodst ook deze zomer comfortabele luxe voor elke dag je garderobe in.

Ga naar onze mediagalerij voor meer beeldmateriaal.

Mai Pearly Pink
Mai Natural
Pearl White
Yoko Oyster
Yoko Blue Shadow
Jane Brazilian Garden
Nori Pamplemousse
Nori Bamboo
Avero Skyfall
Axelle Blue Bell
Charlize Smokey Sand
Sofia Patine
Sakura Natural