Marie Jo L’Aventure zomer 2019: abstract portret van een mythische muze

Marie Jo L’Aventure zomer 2019: abstract portret van een mythische muze

Marie Jo L’Aventure vindt zijn inspiratie in de toonaangevende rol van een doortastende muze. Het uitgangspunt van de zomercollectie is de relatie tussen de kunstenaar en zijn muze, geïnspireerd op de expo van Modigliani in het Tate Modern. Marie Jo L’Aventure interpreteert die cruciale rol van de vrouw op abstracte wijze en vertaalt haar onmiskenbare invloed op de kunstenaar naar een interessante, grafische dualiteit.

De collectie vertrekt van craftswomanship en architectuur, van een abstract lijnenspel en gestileerde accenten. Want naast de kunst, liet het Belgische huis zich dit seizoen evenzeer inspireren door de architectuur.  Kunstinvloeden dicteren het kleurenpalet met een waaier aan poppy kleuren als geel, koraal en felrood. De collectie telt ook een palet van onzichtbare tinten terwijl haar grafisch karakter even goed onderstreept wordt door zwarttinten. 

Marie Jo L’Aventure speelt in op de prêt-à-portertrends met opvallende ruiten, sensuele dierenprints en gladde materialen. De snitten ogen eigentijds met hogere uitsnijdingen, een sober lijnenspel en naadloze coupes.

Het vrouwelijke silhouet staat voorop en lingerie mag meer dan ooit gezien zijn. Meer nog, de collectie mikt op want to be seen pieces, met een sterke focus op verrassende rugdetails en een frappante opmars van beugelloze beha’s en triangelbeha’s, zonder enigszins in te boeten aan stijlvol comfort. Behabandjes laten zich gelden en bredere bretellen voeren de toon. Met Salvador als absolute blikvanger vervaagt de grens tussen de cup en behabandje, als ultieme abstractie van de prominente rol die een muze inneemt.

Marie Jo L’Aventure kiest voor comfortabele cool met veel mix ’n match en sportieve invloeden – zij het met een ultravrouwelijke dosis pit. Het Belgische huis deinst niet terug voor sportief contrast noch voor diepgang in structuur. De collectie speelt rijke materialen tegen elkaar uit en creëert diepte met zichtbare texturen enerzijds en egale materialen anderzijds.

Clean en cool krijgt deze zomer een nieuwe dimensie. Sportieve luxe en ongedwongen allure vinden hun weg in discrete luxelooks met een hoge houdbaarheid.

Ga naar onze mediagalerij voor meer beeldmateriaal.

Eva Coolman PR Coordinator Marie Jo at Van de Velde
Over Marie Jo

Marie Jo ontketende in 1981 een revolutie in de lingeriewereld met haar vernieuwende, hoogwaardige Belgische signatuur: het Belgische label verenigt discrete luxe met innoverende designs. Zo richt het lingerielabel zich tot elke zelfbewuste vrouw die een verleidelijk maar verfijnd statement wil maken. Met als credo ‘Created for living and loving’ wil Marie Jo elke gedreven vrouw van vandaag inspireren met high-standard lingerie die de kracht van comfort en esthetiek combineert, elke dag opnieuw.

Marie Jo L’Aventure verleidt sinds 1997 de kosmopolitische vrouw met minimalistische lingerie die zich elke dag opnieuw laat combineren. De collectie verenigt discrete sensualiteit met een zuiver lijnenspel, het handelsmerk van het label. 

Marie Jo lanceerde deze zomer haar allereerste swimwearcollectie. De Belgische marktleider in lingerie vertaalt voor het eerst zijn doorgedreven expertise en diepgeworteld vakmanschap naar een verfijnde swimwearcollectie van bikini’s en badpakken. Do you take the plunge?

Created for living and loving.

Elke bezoeker van deze website wordt geacht kennis te nemen van de gebruiksvoorwaarden. Het raadplegen van deze website betekent dat de bezoeker onze gebruiksvoorwaarden begrijpt, aanvaardt en erdoor gebonden is. (http://www.mariejo.com/nl/disc...). Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: http://www.mariejo.com/nl/priv...

Marie Jo
Van De Velde
Lageweg 4
9260 Schellebelle (BE)