Marie Jo L’Aventure zomer 2019: abstract portret van een mythische muze

Marie Jo L’Aventure zomer 2019: abstract portret van een mythische muze

Marie Jo L’Aventure vindt zijn inspiratie in de toonaangevende rol van een doortastende muze. Het uitgangspunt van de zomercollectie is de relatie tussen de kunstenaar en zijn muze, geïnspireerd op de expo van Modigliani in het Tate Modern. Marie Jo L’Aventure interpreteert die cruciale rol van de vrouw op abstracte wijze en vertaalt haar onmiskenbare invloed op de kunstenaar naar een interessante, grafische dualiteit.

De collectie vertrekt van craftswomanship en architectuur, van een abstract lijnenspel en gestileerde accenten. Want naast de kunst, liet het Belgische huis zich dit seizoen evenzeer inspireren door de architectuur.  Kunstinvloeden dicteren het kleurenpalet met een waaier aan poppy kleuren als geel, koraal en felrood. De collectie telt ook een palet van onzichtbare tinten terwijl haar grafisch karakter even goed onderstreept wordt door zwarttinten. 

Marie Jo L’Aventure speelt in op de prêt-à-portertrends met opvallende ruiten, sensuele dierenprints en gladde materialen. De snitten ogen eigentijds met hogere uitsnijdingen, een sober lijnenspel en naadloze coupes.

Het vrouwelijke silhouet staat voorop en lingerie mag meer dan ooit gezien zijn. Meer nog, de collectie mikt op want to be seen pieces, met een sterke focus op verrassende rugdetails en een frappante opmars van beugelloze beha’s en triangelbeha’s, zonder enigszins in te boeten aan stijlvol comfort. Behabandjes laten zich gelden en bredere bretellen voeren de toon. Met Salvador als absolute blikvanger vervaagt de grens tussen de cup en behabandje, als ultieme abstractie van de prominente rol die een muze inneemt.

Marie Jo L’Aventure kiest voor comfortabele cool met veel mix ’n match en sportieve invloeden – zij het met een ultravrouwelijke dosis pit. Het Belgische huis deinst niet terug voor sportief contrast noch voor diepgang in structuur. De collectie speelt rijke materialen tegen elkaar uit en creëert diepte met zichtbare texturen enerzijds en egale materialen anderzijds.

Clean en cool krijgt deze zomer een nieuwe dimensie. Sportieve luxe en ongedwongen allure vinden hun weg in discrete luxelooks met een hoge houdbaarheid.

Ga naar onze mediagalerij voor meer beeldmateriaal.

Eva Coolman PR Coordinator Marie Jo, Van de Velde
Over Marie Jo

Het Belgische label Marie Jo revolutioneerde in 1981 de lingeriewereld door vrouwen schoonheid en comfort te bieden. Sindsdien zijn designs die net zo geweldig voelen als ze eruit zien, haar signatuur. Met het principe ‘Celebrate the everyday’ richt Marie Jo zich tot iedere zelfbewuste vrouw die een krachtig en tegelijkertijd verfijnd statement wil maken met hoge kwaliteit lingerie die je draagt als ode aan jezelf. Marie Jo is ‘created for living and loving’, gemaakt om ieder aspect van de dag mee te omarmen, en biedt vrouwen de luxe van dagelijkse schoonheid. De schitterende lingerie wordt gemaakt door vrouwen voor vrouwen. Ieder ontwerp wordt dan ook tot perfectie getest door echte vrouwen in de eigen ateliers, het kloppende hart van Marie Jo. 

In 1997 werd Marie Jo aangevuld met Marie Jo L’Aventure, een meer minimalistische lingerie collectie die ultieme vrouwelijkheid combineert met een zuiver lijnenspel.

In 2018 breidde het label uit met Marie Jo Swimwear, een instant klassieke swimwearcollectie van hoogwaardige on-trend bikini’s en badpakken.

Elke bezoeker van deze website wordt geacht kennis te nemen van de gebruiksvoorwaarden. Het raadplegen van deze website betekent dat de bezoeker onze gebruiksvoorwaarden begrijpt, aanvaardt en erdoor gebonden is. (http://www.mariejo.com/nl/disc...). Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: http://www.mariejo.com/nl/priv...

Marie Jo
Van De Velde
Lageweg 4
9260 Schellebelle (BE)